Lynk & Co 08 släpps den 8 augusti, lång räckvidd på el
2024/01/10

Lynk & Co 08EM-P kommer att lanseras den 8 augusti. Den nya bilen är en mellanstor SUV med 5 säten, baserad på CMA Evo-plattformen, utrustad med Meizu-bilstereo och "Dragon Eagle One" -chipet. Lynk & Co 08EM-P använder en laddhybridteknik, där den högsta utrustningsnivån har tre motorer och kan nå en ren elektrisk körsträcka på 245 km enligt CLTC-standarden.

Lynk & Co 08EM-P har en tredimensionell design i fronten med markerade linjer på motorhuven, H-formade dagljus och en ljuslist längst ner, vilket ger ett ungt utseende. På sidorna har den en svävande takdesign, dolda dörrhandtag, lågluftmotståndshjul, ramlösa dörrar och ramlösa backspeglar, vilket resulterar i ett luftmotståndskoefficient på endast 0,295Cd. Baktill har den rökfärgade genomgående ljus samt en bakspoiler och en diffusor i botten av bakre stötfångaren som ger en sportig atmosfär.

Inuti bilen har den en instrumentpanel på 12,3 tum och en 15,4-tums 2,5K-upplöst pekskärm i mitten, med inbyggt Meizu Flyme auto-infotainmentsystem. Den stöder en AR-HUD (Head-Up Display) som kan projicera 92-tums bild på en distans av upp till 10 meter, med en växelväljarområde som är designad som en "flytande" panel. Den nya bilen har funktioner som en gränslös skrivbordsmiljö, små fönsterdisplayer, möjlighet att synkronisera över olika enheter, mobilassistans för systemuppdateringar, och delning av hårdvara.

Lynk & Co 08EM-P har en laddhybrid drivlina där den fyrhjulsdrivna versionen på toppnivån har tre drivmotorer, med en sammanlagd systemeffekt på över 400 kW och ett maximalt systemvridmoment på över 900 Nm, med en acceleration från 0 till 100 km/h på 4,58 sekunder. Den nya bilen är utrustad med ett 39,6 kWh litiumjonbatteri som stöder snabbladdning med likström och möjligheten att mata ut ström till externa enheter.

AD
Artigo