Tesla sänker priserna, vågar inhemska nya energibilar höja priserna?
2023/01/09

Teslas prisjusteringar har haft en betydande inverkan på marknaden för inhemska nya energibilar. Den 6 januari 2023 meddelade Tesla en kraftig sänkning av priserna på sina huvudmodeller Model 3 och Model Y, där priset för Model Y sjönk under 260 000 yuan och Model 3 sjönk under 230 000 yuan.

Detta har skapat ilska bland de som redan har köpt Tesla-bilar, men samtidigt har det givit fördelar till potentiella köpare av nya energibilar som väntade på rätt tillfälle. Efter detta tillkännagav Chery Automotive den 1 februari att alla dess bilmodeller nu kommer med livstids garanti, medan andra nya energibilsföretag också har justerat sina priser. Utöver detta finns det rykten om att märken som BYD och NIO också kan ansluta sig till prisstriden.

Teslas förmåga att sänka priserna beror först och främst på dess starka kontroll över fordonsproduktionskostnader och det förväntas att deras egenutvecklade 4680-batteri kommer att ytterligare sänka kostnaderna. I motsats till detta saknar många inhemska tillverkare av nya energibilar förmågan att själva tillverka bilar och utveckla teknik, och förlitar sig ofta på externa leverantörer för bearbetning och teknologi. Detta gör att de inhemska bilarnas priser inte kan konkurrera med Tesla.

Dock, om inhemska bilar kan förbättra säkerhetsprestanda, bryta ny mark inom chip-teknologi och matcha Teslas nivå inom smarta förarstödsystem, kommer deras konkurrenskraft att betydligt öka. Samtidigt måste dock inhemska biltillverkare förbli ödmjuka och undvika att överskatta sig själva, annars kan de möta en tuff marknadskonkurrens.

AD
Artigo