Tesla's första MPV ser ut så här, har du sett den?
2023/10/10

Det har nyligen läckt ut en serie renderingar av Teslas första MPV-modell. Den nya bilen är för närvarande bara i renderingstadiet och det är fortfarande oklart om den kommer att kunna massproduceras. Hittills har Tesla successivt lanserat flera passagerarbilar på den globala marknaden, såsom Model 3, Y, S, X, Cybertruck och Roadster, och planerar att fortsätta med lanseringen av Model 2 (eller med namnet Model Q) för konsumentval. MPV-marknaden är fortfarande tom och om den nya bilen lyckas massproducera kommer den att komplettera produktutbudet och konkurrera med modeller som Li Auto D9, Nio 009 och den kommande första helt eldrivna MPV-modellen från Volvo.

På de publicerade renderingbilderna kan man se att Teslas första MPV-modell har en framsida med genomgående LED-strålkastare och designen är också mycket lik Ideals L8-modell. På sidorna kan den också ha dubbla elektriska skjutdörrar. Samtidigt kommer den nya bilen att vara utrustad med strömmande backspeglar och kan erbjuda kunder en axelversion samt en version med längre hjulbas, likt Volkswagens ID.Buzz-modell.

När det gäller kraften kan Teslas första MPV-modell använda samma kraftpaket som Model 3 och erbjuda kunder att välja mellan en standard RWD-bakdriven version med lång räckvidd, en AWD-fyrhjulsdriven version med längre räckvidd och en AWD-fyrhjulsdriven högprestandaversion. Interiören i den nya bilen förväntas ha en design med en multifunktionsratt med tre ekrar och en lutningsbar LCD-pekskärm för infotainmentsystemet, samt en elektronisk växelväljare på skärmen.

AD
Artigo